Prevenirea eroziunii solurilor si malurilor

Avand rol de filtru, imprejmuirile cu geotextile pot ajuta la controlul scurgerii apei, contribuind esential la formarea barierelor antierozionale, reţinand particulele de namol si pemitand apei curate sa treaca prin material.

Materialele folosite la imprejmuirile malului sunt facute din fire sau fibre tesute sau netesute de polipropilena care au fost tratate sa reziste la degradarea cauzata de expunerea la radiatii ultraviolete.

Geotextilele sunt folosite de asemenea pentru a consolida digurile de aparare si fundatiile pe sol moale. Zidurile si taluzurile de pamant intarite cu geotextil prezinta o alternativa economica fata de zidurile si taluzurile rigide din beton.

Geotextilele sunt eficiente si in amenajari de siguranta cum ar fi: ramblee municipale si riscante, indiguiri, canale, rezervoare de apa, lagune de tratare a apelor reziduale, bazine de siguranta pentru reziduuri, tunele, protectii zilnice etc.

Geotextilele formeaza o parte integranta a sistemelor de siguranta si ele servesc la o varietate de aplicatii privind mediul inconjurator, incluzand filtrarea sistemelor de colectare a lichidelor si a gazului, protectia straturilor intermediare/captusirii cu geomembrana impotriva deteriorarii si perforarii.

 

Descopera produsele noastre

Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa ne contactati