• ro
 • en
 • minet.ro
  Media
  Comunicat Fonduri Norvegiene

  Mai aproape de inaugurarea liniei de producție a nețesutelor

  din materiale reciclate

  Proiect susținut din fonduri acordate prin Mecanismul Financiar SEE 2014 – 2021 în cadrul programului „SMEs Growth Programme – Green Industry Innovation, apelul 2020)”,
  Arie de interes „Green Industry Innovation”

  Beneficiar: MINET SA, județul Vâlcea

  ANUNȚ DE PRESĂ – DEMARARE PROIECT

  MINET Nonwovensse pregătește să lanseze linia sa de producție a nețesutelor obținute din materiale plastice reciclate - un produs special, inovator și de înaltă tehnologie, care reprezintă o alternativă mult așteptată la spuma poliuretanică.

  Această linie reprezintă o noutate completă pe piața din România, fiind posibilă datorită fondurilor acordate prin Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 în cadrul programului norvegian "SMEs Growth Programme - Green Industry Innovation, apelul 2020", cu accent pe "Green Industry Innovation".

  Am realizat până acum mai multe etape importante de pregătire:

  1. Finalizarea montajului mecanic al echipamentelor.
  2. Conexiunea utilităților.
  3. Cablarea electrică pentru forță și semnal.
  4. Reglarea și testarea mecanică a echipamentelor.

  Prin introducerea produsului nețesut din plastic 100% reciclabil în gama MINET Nonwones, ne apropiem de obiectivul nostru de a oferi un portofoliu mai variat și standarde de calitate mai ridicate.

  De asemenea, facem un pas important către un model de afaceri mai durabil și către o lume mai verde, creând astfel o modalitate precisă de transformare a deșeurilor de plastic într-un material pregătit să-și trăiască a doua viață cu multă utilitate. Estimările noastre arată că aproximativ 80% din totalul materiilor prime procesate pe această linie de producție vor consta în deșeuri plastice. În plus, ne așteptăm la o reducere a emisiilor de CO2 de 5780,8 tone până în 2026.

  Suntem bucuroși să putem susține acțiunile tuturor partenerilor noștri care au nevoie de această materie primă și privim cu mult optimism către un viitor promițător, nerăbdători să anunțăm începerea efectivă a producției!

  Pentru informații detaliate legate de programul de finanțare vizitați
  https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/success-stories/romania-producing-nonwovens-out-of-recycled-material/

  minet.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

  Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

  Sunt de acord