• ro
 • en
 • minet.ro
  Media
  Comunicat de presă 19.02.2021

  MINET a lansat cea mai modernă linie de producție de textile nețesute din Europa de Sud Est | Media

  • Linia de producție are o capacitate de 25,000,000 mp/an.
  • Investiția pentru noua linie de producție este unică în România, în actualul context pandemic, și se ridică la 6,5 milioane euro.
  • Datorită acestei investiții MINET SA va fabrica 10,000 tone de textile nețesute/an.

  19 februarie 2021: Compania MINET SA din Râmnicu Vâlcea, cel mai mare producător de textile nețesute din România, a lansat cea mai modernă linie de producție din Europa de Sud Est pentru fabricarea materialelor textile nețesute folosite în construcții și în industria auto. Linia de producție are o capacitate de 25,000,000 mp/an și va necesita angajarea și pregătirea profesională a 25 de noi specialiști pentru operarea acesteia.

  Investiția pentru implementarea noii linii de producție, care va fabrica anual 5,000 tone de textile nețesute pentru construcții și industria auto, se ridică la 6,5 milioane euro. Bazată pe o tehnologie inovatoare care presupune interțeserea fibrelor discontinue, montajul liniei de producție a fost realizat în numai cinci luni de o echipă de 20 de ingineri și tehnicieni Minet care a integrat echipamente de top din Franța, Belgia și Italia.

  “Prin această investiție, MINET își continuă misiunea de a aduce în România cele mai noi soluții tehnologice existente la nivel global pentru susținerea dezvoltării a două dintre cele mai importante industrii pentru sectorul economic – construcții și industria auto. Prin asumarea acestei investiții unice în actualul context pandemic, bazată pe un plan de dezvoltare coerent și realizat împreună cu parteneri strategici, continuăm eforturile noastre de a ridica standardul în această industrie și a impulsiona astfel două sectoare economice vitale pentru România,”, a declarat Cristian Niculae, Director Comercial Minet S.A.

  Grupul din care face partea compania are un plan de investiții de 17 milioane euro până în 2022, pentru a crește producția și a moderniza tehnologiile de fabricație în scopul adaptării la noile cerințe ale clienților din țară, dar și la nivel global. Compania Minet S.A. are peste 1,000 de clienți, mulți dintre ei din afara țării, volumul exporturilor în anul 2020 fiind aproape jumătate din cifra de afaceri.

  minet.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

  Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

  Sunt de acord