• ro
 • en
 • minet.ro
  Drenare
  Drenare

  Geotextilele nețesute joacă un rol important în proiectarea sistemelor de drenaj, asigurând o filtrare eficientă.

  În domeniul construcțiilor civile, drenajul și filtrarea sunt esențiale pentru integritatea infrastructurii - în timp ce drenajul reduce riscul de infiltrații, împiedicând deteriorarea fundației, filtrarea previne colmatarea sistemului de drenaj.

  Geotextilele nețesute sunt materiale ideale pentru indeplinirea acestor procese, îmbunătățind semnificativ proprietățile solului. Datorită permebilității ridicate, porozității reduse și a rezistenței sporite, geotextilele asigură o filtrare adecvată și prelucrabilitate adecvată.

  În practică, geotextilele sunt mai eficiente decât roca sau solul întrucât oferă performanțe sustenabile și necesită un timp mai scurt de instalare comparativ cu metodele tradiționale de drenaj.  Geotextilele au aplicații în drenarea tuturor structurilor, incluzând subdrenuri, canale de evacuare a apei, drenuri de intercepție, suprafețe carosabile, drenuri pentru ziduri și baraje, drenuri pentru terenuri de sport, parcări, peluze, terenuri de tenis și alte zone. Printre cele mai importante funcții se numără: gestionarea apelor pluviale, sistemele de anvelopare impermeabile, transportul apelor subterane, sistemele de canalizare, drenaj de agrement și peisagistic, prevenirea inundațiilor, drenaj rutier etc.

  Avantajele utilizării geotextilului în drenaj

  • Accelerarea stabilizării terenului slab
  • Pe terenuri nisipoase, protejează conducta de drenaj împotriva infiltrării nisipului
  • Adâncimea și volumul excavațiilor sunt reduse
  • Minimizarea duratei și a costurilor de execuție
  • Montaj simplificat
  • Impact redus asupra mediului

  Geotextilele nețesute Minet oferă soluții superioare de drenaj datorită permeabilității ridicate, robusteții și rezistentei chimice și ultraviolete, contribuind astfel la realizarea unor construcții durabile, economice și performante.

  PENTRU DETALII SUPLIMENTARE NU EZITAȚI SĂ NE CONTACTAȚI

  minet.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

  Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

  Sunt de acord