• ro
 • en
 • minet.ro
  Construcții drumuri
  Drumuri
  Durată de viață crescută, costuri scăzute

  Diversificarea lucrărilor de infrastructură din ultimii ani a dus la o creștere substanțială a numarului și tipurilor de geotextile destinate proiectării de drumuri. Până acum, utilizarea acestora în aplicații rutiere s-a bazat pe cinci funcții principale: separarea, filtrarea, drenarea, armarea și atenuarea propagării fisurilor. În prezent, geotextilele sunt folosite și la realizarea de bariere capilare, protejând astfel construcțiile împotriva umezelii.

  Produsele Minet sunt adecvate atât pentru drumuri asfaltate cât și neasfaltate, fiind concepute să asigure un echilibru optim între durata de viață și costuri. În comparație cu metodele tradiționale, sistemele noastre reduc semnificativ cantitatea de agregat natural utilizat în construcția de autostrăzi, drumuri, piste aeroportuare sau platforme industriale, îmbunătățind semnificativ performanța lor structurală. De asemenea, geotextilele noastre previn deteriorarea provocată de tasări, fisuri sau eroziuni, prin distribuirea uniformă a sarcinii de lucru - un aspect esențial pentru exploatarea pe termen lung.

  Constructorii pot fi siguri că structurile civile realizate cu geotextilele Minet costă mai puțin, se finalizează mai repede, rezistă mai mult și minimizează impactul asupra mediului, consumând mai puține resurse.

  Drumuri asfaltate și zone de parcare

  Sistemele Minet pot extinde semnificativ durata de viață a structurilor asfaltate, reducând în același timp costurile și cantitățile necesare de agregat și asfalt.

  Materialele noastre contribuie la consolidarea și conservarea pavajelor, acționând ca strat separator și stabilizator între platforma drumului și terenurile de fundare.

  Datorită rezistenței înalte la tracțiune, produsele Minet permit reducerea grosimii stratului de asfalt și implicit a adâncimii de excavare, sporind astfel capacitatea portantă.

  Stabilizarea Solului

  În general, solurile moi nu au rezistența necesară pentru a susține construcția drumurilor și incărcăturile mari.

  Cu ajutorul geosinteticelor Minet, un strat consolidat mecanic este adăugat sub secțiunea pavajului astfel încât fundația terasamentului să fie stabilă și să permită execuția platformelor rutiere permanente sau temporare.

  Atenuarea fisurilor

  Fisurile și infiltrarea apei sunt o cauză obișnuită a deteriorării suprafeței carosabile, producând avarii în structura asfaltului.

  Geosinteticele Minet pot reduce costurile de întreținere și pot extinde durata de viață a drumului, acționând atât ca strat de armare a asfaltului pe suprafețe deteriorate, unde limitează dezvoltarea fisurilor, cât și ca barieră împotriva infiltrarii apei în corpul drumului.

  Drumuri neasfaltate și platforme

  Drumurile și platformele neasfaltate sau nebetonate, supuse unui trafic intens, pot suferi deteriorări severe în lipsa unui tratament corespunzător, mai ales atunci când sunt amplasate pe terenuri instabile.

  Produsele Minet previn amestecarea agregatului cu solurile subiacente, reducând grosimea agregatului necesar și mărind astfel capacitatea portantă. Prin confinarea agregatului într–un strat compact, sistemele noastre permit imbunatățirea performanței structurilor neasfaltate și diminuarea costurilor de întreținere.

  PENTRU INFORMAȚII SUPLIMENTARE NU EZITAȚI SĂ NE CONTACTAȚI

  minet.ro folosește fișiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe site-ul nostru.

  Înainte de a continua navigarea pe site-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege termenii de utilizare și politicile noastre.

  Sunt de acord