Aplicatii constructii

Geotextilele obtinute prin intertesere dispun de o vasta plaja de densitati care permit controlul stabilizarii solului. Sunt utilizate cu succes in lucrarile de infrastructura si reduc costurile materialelor brute pentru dezvoltarea sistemelor de drenaj, atat pentru drumuri cat si pentru fundatii.

 

 

Drumuri
Geotextilele indeplinesc patru functii importante care maresc randamentul constructiei drumurilor: separare, filtrare, drenaj si/sau consolidare.
Proiecte drenare
Geotextilele au aplicatie in ceea priveşte drenajul tuturor structurilor, incluzand subdrenurile, canalele de evacuare a apei, drenurile de interceptie, drenurile pentru marginile pavajului, drenurile pentru ziduri si baraje, drenurile de îndepartare a substanţelor alcaline colectate/detectate, drenurile pentru terenurile de sport etc.
Cai ferate
Geotextilele indeplinesc patru functii importante care maresc siguranta in exploatare si randamentul drumurilor: separare, filtrare, drenaj si/sau consolidare.
Protectie geomembrane
Geotextilele sunt folosite pentru protectia geomembranelor contra perforarii statice si dinamice. Geotextilele sunt folosite sub anrocamente sau alte materiale de armatura. Aplicatii tipice includ: canale de drenaj, linii ale tarmului, rauri, protectie a coastei, canale artificiale si sisteme de protectie contra eroziunii podurilor si digurilor.
Prevenirea eroziunii solurilor si malurilor
Avand rol de filtru, imprejmuirile cu geotextilele pot ajuta la controlul scurgerii apei, contribuind esential la formarea barierelor antierozionale, reţinând particulele de nămol şi pemiţând apei curate să treacă prin material.